2016. január 2., szombat

Tepertőkrém

Az évi végi nagy informatikai rendberakás során megtaláltam a korábban lementett, de a blogra fel nem töltött finomságok fényképeit, így most bőven lesz mit hoznom nektek. :)

Elsőként egy nagyon finom tepertőkrémet mutatok, amivel csak két baj van:
- nagyon finom, kívánja a lilahagymát, ezért randi előtt ne együk
- sajnos muszáj elővenni és elmosogatni a munka végeztével a húsdarálót (jajjdenagyonutálom)

A receptet mamától tanultam, a mennyiségek irányadóak.


Hozzávalók:

  • 3 jó nagy marék sertés töpörtyű
  • 1 marék főtt burgonya (de lehet több is)
  • 1 kicsi  fej hagyma
  • só, bors
  • mustár
  • tejföl
  • kis doboz konzerv sertésmájkrém (opcionális)
A burgonyát megpucoljuk, kockázzuk és sós vízben puhára főzzük, leszűrjük.
A töpörtyűt a burgonyával és a hagymával ledaráljuk.
Ízesítjük sóval, borssal, mustárral, ha szeretjük adjunk hozzá egy kis doboz, vagy csak egy fél doboz májkrémet.
Kézzel jól összedolgozzuk, lekaparjuk a kezünkre ragadt masszát, innen fakanállal dolgozunk tovább.
Annyi tejfölt adunk hozzá, hogy fakanállal jól ki tudjuk keverni, majd hűtőbe téve lehetőleg egy napig állni hagyjuk.
Fogyasztás előtt érdemes 1 órával előbb kivenni a hűtőből, hogy ne legyen kemény.
Friss kenyérrel, idényzöldségekkel szuper eledel.

2 megjegyzés:

Csilla írta...

Nagyon tetszik ez a recept, csak az a húsdarálás... :D késes robotgéppel is megoldható szerintem. :)

Ditti írta...

Szia Csilla! Lehetséges, bár nekem késes robotgéppel nem lett jó, mondjuk nem túl erős gépem van. Próbáld ki, ha sikerül, várom a visszajelzésed! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...