Ma egy olyan receptet hoztam, amit Hankkánál találtam és húsvétra meg is sütöttem.
Nagyon-nagyon finom, nem bírtuk abbahagyni, annyira nem, hogy a csoki még rajta sem volt, mikor már mindketten teli szájjal habzsoltuk és megállapítottuk, finom ez csoki nélkül is, majd vágtuk is a következő szeletet. :)
Hozzávalók (tepsiméret 30x36 cm ):
a tésztához:
- 50 dkg liszt
- 6 dkg zsír vagy 10 dkg vaj (+ a tepsi kenéséhez kevés zsír)
- 15 dkg porcukor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 2 tojás
- 4 evőkanál méz
- kb. 4 evőkanál tejföl
- 3 tojássárgája
- 3 evőkanál cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 4 púpozott ek liszt
- 7 dl tej
- 20 dkg vaj (nálam margarin)
- 20 dkg porcukor
- 3 evőkanál rum
- közepére: sárgabarack lekvár
- 15 dkg ét tortabevonó
- 1,5 evőkanál olaj
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, 4 részre osztjuk, vékonyra nyújtjuk és zsírozott tepsi hátulján megsütjük., kihűtjük.
A krémhez a cukrokat, tojássárgát kevés tejet és a lisztet csomómentesre keverjük, majd a többi tejet is hozzáadjuk, és folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük, kihűtjük.
A vajat kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a rumot, végül összedolgozzuk a tojásos masszával.
Az alsó két lap közé kerül a krém fele, a középső két lap közé kerül a lekvár, a felső két lap közé a maradék krém, a tetejére pedig a vízgőz felett megolvasztott csoki és olaj keveréke.
Hagyjuk legalább egy éjszakát állni, hogy a lapok megpuhuljanak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése