Vanilinnél bukkantam a receptre, aki Gerdinél látta meg, aki pedig Csiabigénél találta a receptet.
Az eredeti recepten mindössze annyit változtattam, hogy a tésztába tettem 2 csapott evőkanál porcukrot, és csak 1 citrom héját használtam a töltelék ízesítésére.
Nagyon szapora, finom és mutatós sütemény, melegen is finom volt, de igazán másnapra lett fantasztikus. Csak ajánlani tudom.
A túrót ajánlom, hogy törjétek át krumplinyomóval, hogy szebb legyen a töltelék állaga. Nálam ez elmaradt, és ezért kissé darabos maradt, de az ízén ez mondjuk semmit nem rontott.
Hozzávalók (24x35-ös tepsihez):
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg zsír
- 2 ek porcukor
- 2 tojás sárgája
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- tejföl
Töltelékhez:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és három lapot nyújtunk ki belőle.
- 3 db tojás fehérjéje
- 50 dkg túró
- 1 db citrom reszelt héja és leve
- 5 dkg olvasztott margarin
- 2 csomag vaníliás cukor
- 16 dkg cukor
- 3 evőkanál búzadara
- lekvár tetszés szerint (nálam sárgabarack)
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és három lapot nyújtunk ki belőle.
Kikent tepsibe fektetjük az első lapot, erre jön a lekvár nagyon vastagon, majd a 2. lap, erre a túrós töltelék, végül a 3. réteg tésztával zárjuk a sort. Kissé lenyomkodjuk tetejét villával megszurkáljuk.
Előmelegített sütőben, alacsony hőmérsékleten sütjük készre.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Ezek szerint ez a recept is végigsöpör a blogokon, ami nem is csoda, nagyon guszta a végeredmény! :)
VálaszTörlésDe örülök, hogy megcsináltad! Nagyon szép lett! :)
VálaszTörlés