Tartalomjegyzék

2015. március 1., vasárnap

Túrós lekváros lepény


Vanilinnél bukkantam a receptre, aki Gerdinél látta meg, aki pedig Csiabigénél találta a receptet.
Az eredeti recepten mindössze annyit változtattam, hogy a tésztába tettem 2 csapott evőkanál porcukrot, és csak 1 citrom héját használtam a töltelék ízesítésére.
Nagyon szapora, finom és mutatós sütemény, melegen is finom volt, de igazán másnapra lett fantasztikus. Csak ajánlani tudom.
A túrót ajánlom, hogy törjétek át krumplinyomóval, hogy szebb legyen a töltelék állaga. Nálam ez elmaradt, és ezért kissé darabos maradt, de az ízén ez mondjuk semmit nem rontott.



Hozzávalók (24x35-ös tepsihez):

Tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg zsír
  • 2 ek porcukor
  • 2 tojás sárgája
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • tejföl
Töltelékhez:
  • 3 db tojás fehérjéje
  • 50 dkg túró
  • 1 db citrom reszelt héja és leve
  • 5 dkg olvasztott margarin
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 16 dkg cukor
  • 3 evőkanál búzadara
  • lekvár tetszés szerint (nálam sárgabarack)
A túrós réteghez a hozzávalókat összekeverem, a végén óvatosan hozzáforgatom a tojások fehérjéből vert kemény habot.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és három lapot nyújtunk ki belőle. 
Kikent tepsibe fektetjük az első lapot, erre jön a lekvár nagyon vastagon, majd a 2. lap, erre a túrós töltelék, végül a 3. réteg tésztával zárjuk a sort. Kissé lenyomkodjuk tetejét villával megszurkáljuk.
Előmelegített sütőben, alacsony hőmérsékleten sütjük készre.
Porcukorral meghintve tálaljuk.

2 megjegyzés:

  1. Ezek szerint ez a recept is végigsöpör a blogokon, ami nem is csoda, nagyon guszta a végeredmény! :)

    VálaszTörlés
  2. De örülök, hogy megcsináltad! Nagyon szép lett! :)

    VálaszTörlés