Tartalomjegyzék

2015. február 28., szombat

Rozsdás hús

Eredetileg nem is ezt akartam belőle készíteni, de mivel a sertéscomb nehezebben puhul meg mint a tarja vagy a karaj, így olyan sokáig kellett párolni, hogy végül megkapta a szép rozsdás színét, pedig són és borson kívül nincs rajta más.
Nagyon finom és egyszerű étel, de türelem kell az elkészítéséhez.


Hozzávalók:

  • sertéshús (nálam comb)
  • bors
  • zsír

A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
Kevés zsíron a a hússzeletek mindkét oldalát megpirítjuk egy serpenyőben, fedővel közben lefedjük, hogy addig is puhuljon. Egyszerre csak annyit pirítsunk, ami kényelmesen elfér a serpenyőben. Ha kell, a zsírt pótoljuk.
Mikor az összes hússzelet kész, mindet visszapakoljuk a serpenyőbe, (nekem két rétegben fértek el benne), kevés vizet (1-1,5 dl) öntünk alá, és fedő alatt pároljuk A vizet folyamatosan pótoljuk, a húsokat félidőben forgatjuk, illetve cserélgetjük (ami alul volt, felülre kerül, és fordítva).
Addig pároljuk így, amíg a hús szépen megpuhul,bebarnul, és szaftja nem lesz. Ez kb. 1,5-2 óra.

Krumplipürével, savanyúsággal nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése