Több receptet is elolvastam, mind hasonló elkészítési módot ír. Én nem mértem a hozzávalókat, ezért most sem írok, csak kb. mennyiségeket.
A gombát párom miatt kihagytam, de nem is hiányzott belőle. És megjegyezném, hogy az ÖSSZES zöldség a kertünkből került a levesbe, talán ettől lett ennyire finom... :)
Hozzávalók:
- 1 kisebb csirkemellfilé kockázva
- 2 nagyobb sárgarépa
- 1 kisebb fehérrépa
- 1 közepes karalábé
- 1 kisebb zellergumó (nekem nem volt, így a zellerlevelek szárát aprítottam fel egy kis levéllel együtt)
- 2 közepes vöröshagyma
- kb 2 marék borsó (nálam fagyasztott)
- 1 ek friss, apróra vágott tárkony (de ízlés szerint lehet több is)
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2-3 tyúkhúsleveskocka
- só
- 1 ek liszt
- tejföl (ízlés szerint, nálam egy kis doboz 3/4-e)
- olaj (nálam oliva)
Tálaláshoz: citrom, petrezselyem
A zöldségeket felkockázzuk, a petrezselyemzöldet és tárkonyt felaprítjuk.
A csirkemellett az olajon fehéredésig sütjük, hozzáadjuk a hagymát, majd az összes zöldséget, pár percig együtt pároljuk, rászórjuk a petrezselyem 3/4-ét és a tárkonyt, alaposan átkeverjük, majd felöntjük vízzel, beletesszük a leveskockákat, ízlés szerint még sózzuk, és addig főzzük, míg teljesen megpuhulnak a zöldségek.
A lisztet a tejföllel csomómentesre keverjük, felöntjük 1-2 merőkanál forró levessel, elkeverjük, majd behabarjuk vele a levest, felforraljuk, és kész.
Tálaláskor szórjuk meg friss petrezselyemzölddel, és ki-ki csavarhat még bele citromot ízlés szerint.
1 megjegyzés:
Nagyon guszta! Sajnos hogy én nem olyan régen fedeztem fel ez a fűszert de nagyon ízlik. Épp egy Ízőrzős levest készítettem el (hasonló a recept ) és nagyon finom lett!
Megjegyzés küldése