2014. augusztus 10., vasárnap

Spenótfőzelék másképp

Illéskrisznél bukkantam a receptre tavasszal, és még akkor el is készítettem, de valahogy ide elfelejtettem feltölteni.
Nagyon-nagyon-nagyon finom, fagyasztott spenótból is érdemes elkészíteni az év bármely szakaszában. :)


Hozzávalók:
  • fél kg friss, leveles spenót
  • 2 db újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kevés olaj
  • 3-4 evőkanál liszt
  • 2dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 1 d tojás
  • só, bors, szerecsendió
A spenótot sós vízben megfőzzük (pár perc), lecsepegtetjük, összevágjuk.
Az olajon a zöldjével együtt felkarikázott újhagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a lisztet, megpirítjuk, majd a tejjel és tejszínnel felöntve sűrűre főzzük, sóval, borssal szerecsendióval ízesítjük, végül hozzáadjuk a spenótot (ha kell, tejjel még hígítjuk).
Felforraljuk, a végén beleütjük a tojást, elkeverjük, forralunk rajta még egyet, és kész is.


 


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...