Nagyon-nagyon-nagyon finom, fagyasztott spenótból is érdemes elkészíteni az év bármely szakaszában. :)
Hozzávalók:
- fél kg friss, leveles spenót
- 2 db újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- kevés olaj
- 3-4 evőkanál liszt
- 2dl tej
- 2 dl tejszín
- 1 d tojás
- só, bors, szerecsendió
A spenótot sós vízben megfőzzük (pár perc), lecsepegtetjük, összevágjuk.
Az olajon a zöldjével együtt felkarikázott újhagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a lisztet, megpirítjuk, majd a tejjel és tejszínnel felöntve sűrűre főzzük, sóval, borssal szerecsendióval ízesítjük, végül hozzáadjuk a spenótot (ha kell, tejjel még hígítjuk).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése