Ezt a fajta húspótlót először
Éva blogján láttam meg, már többször készítettem, a variációk száma végtelen. Készítettem már kakukkfűvel és rozmaringgal is.Volt, hogy reszeltem bele sajtmaradékot, volt hogy hagymát, de most épp mustár és egy nagy csokor petrezselyem került bele. Érdemes kipróbálni, nagyon finom! Ha a rántotthús után, ugyanabban a zsírban sütjük, még plusz finom ízt ad neki.
Hozzávalók:
- szikkadt kenyér vagy zsömle
- tojás
- zöldfűszer (ízlés szerint, pl. rozmaring, kakukkfű, petrezselyem)
- egyéb ízesítők, válogassunk kedvünkre: zúzott fokhagyma, reszelt vöröshagyma, pirított hagyma,reszelt sajt, mustár
- só, bors
- zsemlemorzsa
- olaj vagy zsír a sütéshez (nálam zsír)
A kenyeret vagy zsömlét vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, összekeverjük a hozzávalókkal és annyi zsemlemorzsával, hogy formázható állagú legyen. Kis rudakat vagy pogácsákat formázunk belőle, zsemlemorzsába forgatjuk és forró zsírban vagy olajban ropogósra sütjük.
Körettel tálalva könnyű fogásnak, böjti időszakra, főzelék feltétnek, vagy csak úgy, önmagában is nagyon finom, filléres étel, mártogathatjuk ketchupbe, majonézbe vagy tejfölbe is.
Én most petrezselymes krumplival és tejföllel ettem, nagyon finom volt és meglepően laktató.
2 megjegyzés:
Nagyon guszta, örülök hogy ízlik és ilyen kreatív vagy a fűszerezéssel.Egymásra gondoltunk úgy látszik mivel én pedig ma a majorannás krumpli főzelékedet főztem meg ami nagyon ízlett. Napokba teszem majd fel a blogra.
:) de jóóó! Igen, nagyon szeretem, köszönöm neked az Ötletet! :)
Megjegyzés küldése