Tartalomjegyzék

2014. május 13., kedd

Majorannás krumplifőzelék

Már lassan 1,5 éve, hogy felfedeztem a Troll a konyhámban blogon ezt a főzeléket, és azóta rendszeresen készítem is, a hagyományos változattal felváltva készül nálunk. Nagyon-nagyon finom, sültkolbásszal vagy sült virslivel, fasírttal vagy főtt kolbásszal is remek. Ezúttal a húsvéti megmaradt főtt kolbász került bele.
Ezt a receptet küldöm Éva játékára, aminek témája, mit főzzek a hónap végén? Ez a különleges, mégis nagyon olcsó, laktató és finom főzelék azt hiszem, jó választás lehet. :)


Hozzávalók:
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • kb 1,5 kg krumpli 
  • 4-5 db babérlevél
  • majoranna
  • bors
  • 2-3 dl tej
  • 2-3 ek liszt
  • 1 ek zsír
A hagymát és burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk. A fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk.
A hagymát a zsíron megdinszteljük, rádobjuk a fokhagymát, majorannát és a babérlevelet, jól átforgatjuk, majd rádobjuk a felkockázott krumplit, sózzuk, és felöntjük annyi vízzel, ami jól ellepi.
A tejet a liszttel csomómentesre keverjük.
Ha a krumpli megpuhult, behabarjuk a lisztes tejjel, szükség esetén még tejjel vagy vízzel hígítjuk.

TIPP: én a füstölthús főzőlevét és a paprikás szalonna főzőlevét mindig lefagyasztom kisebb adagokban, és a hüvelyes vagy krumplis levesekhez, főzelékekhez mindig adok, ha van. Nagyon-nagyon kellemes, telt ízt ad az ételnek. Egy ilyen fagyasztott adag kb. 2-3 merőkanálnyi.



3 megjegyzés:

  1. Ezt a főzeléket küldted a blogjátékomra a nagyobbik lányom azóta ezt a receptet használja, kedvence lett! Legközelebb már én is kifogom próbálni mert nagyon dicsérte!/Pedig az én főzelékemet is szerette:-))/

    VálaszTörlés
  2. Nagyon örülök Éva! :) Olyan jól esik ezt olvasni! Nálunk is óriási kedvenc lett, korábban én még csak nem hallottam majorannás krumplifőzelékről. :)

    VálaszTörlés
  3. Kipróbáltam és nagyon ízlett :)
    http://sunisuti.blogspot.hu/2015/07/majorannas-krumplifozelek.html

    VálaszTörlés