Ezt a receptet küldöm Éva játékára, aminek témája, mit főzzek a hónap végén? Ez a különleges, mégis nagyon olcsó, laktató és finom főzelék azt hiszem, jó választás lehet. :)
- 1 nagy fej hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- kb 1,5 kg krumpli
- 4-5 db babérlevél
- majoranna
- bors
- só
- 2-3 dl tej
- 2-3 ek liszt
- 1 ek zsír
A hagymát a zsíron megdinszteljük, rádobjuk a fokhagymát, majorannát és a babérlevelet, jól átforgatjuk, majd rádobjuk a felkockázott krumplit, sózzuk, és felöntjük annyi vízzel, ami jól ellepi.
A tejet a liszttel csomómentesre keverjük.
Ha a krumpli megpuhult, behabarjuk a lisztes tejjel, szükség esetén még tejjel vagy vízzel hígítjuk.
TIPP: én a füstölthús főzőlevét és a paprikás szalonna főzőlevét mindig lefagyasztom kisebb adagokban, és a hüvelyes vagy krumplis levesekhez, főzelékekhez mindig adok, ha van. Nagyon-nagyon kellemes, telt ízt ad az ételnek. Egy ilyen fagyasztott adag kb. 2-3 merőkanálnyi.
Ezt a főzeléket küldted a blogjátékomra a nagyobbik lányom azóta ezt a receptet használja, kedvence lett! Legközelebb már én is kifogom próbálni mert nagyon dicsérte!/Pedig az én főzelékemet is szerette:-))/
VálaszTörlésNagyon örülök Éva! :) Olyan jól esik ezt olvasni! Nálunk is óriási kedvenc lett, korábban én még csak nem hallottam majorannás krumplifőzelékről. :)
VálaszTörlésKipróbáltam és nagyon ízlett :)
VálaszTörléshttp://sunisuti.blogspot.hu/2015/07/majorannas-krumplifozelek.html