Tartalomjegyzék

2014. május 31., szombat

Epres vaníliás muffin

A mi kertünkben is érik az eper, és mivel készült már pár üveg dzsem, meg ettem is bőven frissen, ezúttal egy muffint sütöttem belőle a változatosság kedvéért.
Nekem 15 db lett belőle, bár az eredeti recept 12 db-ra szól.
A recept Hargitai György A legjobb Muffinok c. könyvéből való.


 Hozzávalók:

  • 26 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • fél kiskanál szódabikarbóna
  • csipet só
  • 25 dkg eper
  • 1 db tojás
  • 18 dkg cukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 1 kis doboz natúr joghurt 
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl olaj

A lisztet elkeverjük a sütőporral, szódabikarbónával és a sóval.
Az epret megmossuk, apróra felkockázzuk és beleforgatjuk a lisztes keverékbe
A tojást a cukrokkal habosra keverjük gépi habverővel, majd hozzáadjuk a joghurtot, tejfölt és olajat is.
A tojásos masszába forgatjuk a lisztes epret, és papírkapszlikkal bélelt muffintepsibe adagoljuk.
A tetejüket vizes kanállal elegyengetjük, majd előmelegített sütőben készre sütjük.
Ha teljesen kihűl, tálalás előtt tejszínhabbal és egy szem félbevágott eperrel díszítjük, de csak porcukorral megszórva vagy vaníliaöntettel is nagyon finom.


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése