Tartalomjegyzék

2014. március 8., szombat

Túrós-grízes süti villámgyorsan

Amikor Bellinél megláttam ezt a receptet, azonnal összefutott a nyál a számban, és pár napra rá el is készítettem. Mivel Ádám laktózérzékeny, és tudtam, ebből úgysem enne, csak 25 dkg túróból készült, ici-pici tepsiben, amiből 4 db kb. 8x8 cm-es, 2 cm magas sütikocka lett. Nem igazán lehet abbahagyni, de ugye az önmérséklet gyakorlása nem rossz dolog. :) Szóval én kétszerre faltam be, javaslom 1 kg túróból készíteni nagycsaládosoknak Talán elég lesz. :)
Sajnos fotózni csak este tudtam, de a lényeg azért így is látszik.

Ezzel a recepttel szeretnék jelentkezni Flóra 3. blogszülinapi játékára. Egyúttal gratulálni neki, hogy igazi cukrász lett! :) Kedves Flóra, sok-sok örömet kívánok a blogolásban és a munkádban egyaránt!



Hozzávalók:
  • 0,5 kg túró
  • 3 egész tojás
  • 1 kis pohár tejföl
  • 5 evőkanál kristálycukor (vagy ízlés szerint)
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 5 ek búzadara (=gríz)
  • 1 cs. sütőpor
  • tetejére porcukor
A tojást a cukrokkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, végül a sütőporral elkevert búzadarát. A túrót is belemorzsoljuk (minél kisebb darabokban, akár krumplinyomón is átnyomhatjuk), összekeverjük, és kikent, lisztezett tepsiben szép aranybarnára sütjük.
Ha meghűlt kissé szeletelhetjük, és porcukorral meghintve tálaljuk.
Szerintem eperdzsemmel, vagy eperöntettel is nagyon finom lehet, de nekem önmagában is nagyon-nagyon ízlett!



A süti mellett kertünk idei első krókuszaival is köszöntelek Flóra!

8 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik és tényleg jó gyors, azt hiszem meg fogom lepni vele a családot:)

    VálaszTörlés
  2. :))))))
    Nagyon ügyi vagy,a lekvár nekem nem jutott eszembe,de majd legközelebb....Puszi

    VálaszTörlés
  3. A liszt megnevezés alatt értsem az 5 ek grízt?
    stali

    VálaszTörlés
  4. Szia Stali! Ebbe a sütibe nem kell liszt, csak búzadara (vagy más néven gríz)5 evőkanállal. Sok sikert hozzá!

    VálaszTörlés
  5. A recept leírásban sütőporral elkevert liszt szerepel, így én is kerestem a liszt mennyiségét, de akkor már értem..

    VálaszTörlés
  6. Áfonya öntettel ettük.
    Szenzációsan finom!
    stali

    VálaszTörlés
  7. Szia! Hány fokon kell sütni és meddig?

    VálaszTörlés
  8. Citromhéjjal és mazsolával szoktam sütni, nagyon szeretjük.

    VálaszTörlés