Sajnos fotózni csak este tudtam, de a lényeg azért így is látszik.
Ezzel a recepttel szeretnék jelentkezni Flóra 3. blogszülinapi játékára. Egyúttal gratulálni neki, hogy igazi cukrász lett! :) Kedves Flóra, sok-sok örömet kívánok a blogolásban és a munkádban egyaránt!
Hozzávalók:
- 0,5 kg túró
- 3 egész tojás
- 1 kis pohár tejföl
- 5 evőkanál kristálycukor (vagy ízlés szerint)
- 1 cs. vaníliás cukor
- 5 ek búzadara (=gríz)
- 1 cs. sütőpor
- tetejére porcukor
A tojást a cukrokkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, végül a sütőporral elkevert búzadarát. A túrót is belemorzsoljuk (minél kisebb darabokban, akár krumplinyomón is átnyomhatjuk), összekeverjük, és kikent, lisztezett tepsiben szép aranybarnára sütjük.
Ha meghűlt kissé szeletelhetjük, és porcukorral meghintve tálaljuk.
Szerintem eperdzsemmel, vagy eperöntettel is nagyon finom lehet, de nekem önmagában is nagyon-nagyon ízlett!
Nagyon tetszik és tényleg jó gyors, azt hiszem meg fogom lepni vele a családot:)
VálaszTörlés:))))))
VálaszTörlésNagyon ügyi vagy,a lekvár nekem nem jutott eszembe,de majd legközelebb....Puszi
A liszt megnevezés alatt értsem az 5 ek grízt?
VálaszTörlésstali
Szia Stali! Ebbe a sütibe nem kell liszt, csak búzadara (vagy más néven gríz)5 evőkanállal. Sok sikert hozzá!
VálaszTörlésA recept leírásban sütőporral elkevert liszt szerepel, így én is kerestem a liszt mennyiségét, de akkor már értem..
VálaszTörlésÁfonya öntettel ettük.
VálaszTörlésSzenzációsan finom!
stali
Szia! Hány fokon kell sütni és meddig?
VálaszTörlésCitromhéjjal és mazsolával szoktam sütni, nagyon szeretjük.
VálaszTörlés