Az eredeti recept innen származik, de kicsit máshogy készítettem, és nagyon finom lett!
- 30 dkg sütőtök (nekem már eleve sült tök volt)
- 3 dkg vaj
- só, bors
- szerecsendió
- 1 ek. apróra vágott zsálya levél (fagyasztott is lehet, de jobb a friss)
- 2 dl tejszín
- 3 ek. mascarpone (én krémsajttal váltottam ki)
- 30 dkg penne tészta (én kockatésztát használtam, sajnos nem volt otthon más)
- ízlés szerint parmezán sajt
A sütőtököket félbe vágjuk, kikaparjuk a magházát, és a húsával felfelé, sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. Ha megpuhult (széle már feketés), kikapargatjuk a belsejét, és kimérünk belőle 30 dkg-ot. (a többit eltesszük más ételekhez, vagy lefagyasztjuk). Izésítjük sóval, borssal, és szerecsendióval.
Közben a tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük.
A tejszínt a sajttal kikeverjük.
A sütőtökös masszát, a tejszínes keveréket és a tésztát alaposan összekeverjük, vajjal kikent sütőtálba öntjük (ha marad vaj, a tetejére morzsoljuk) és épp csak addig sütjük forró sütőben, míg a teteje kicsit megsül.
Egyszerű, de nagyon finom lehet, már a színe is olyan vidám:)
VálaszTörlés