Hozzávalók:
- 8 vékony szelet kicsontozott sertéskaraj
- 4 közepes alma
- 2 ek liszt
- só, bors
- 1 ágacska rozmaring
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek vaj
- 2 ek olaj
- 10 dkg gouda/trappista sajt (én picit többet tettem)
Az almák magházát kiemeljük, és 1 cm vastagon felkarikázzuk.
A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk,borsozzuk és kevés liszttel meghintjük.
Olajat hevítünk, az olajba dobjuk a rozmaringot és a fokhagymákat (én kettévágtam a fokhagymát és úgy dobtam bele), és ebben sütjük ki a húsok mindkét oldalát szép pirosra. Egy tepsibe helyezzük a kisült hússzeleteket.
Kidobjuk az olajból a fokhagymát és a rozmaringot, hozzáadjuk a vajat, és pirosra sütjük benne az almakarikák mindkét oldalát, majd kettesével a húsra helyezzük.
A tetejét reszelt sajttal megszórjuk és addig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul a tetején.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése