Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 20 dkg vaj vagy margarin
- 15 dkg cukor
- 4 db tojás
- csipet só
- 1 tk sütőpor (nem szerepel az eredeti receptben)
- 80 dkg meggy (kevesebb is elég, kevés a tészta!)
- 8-10 dkg porcukor
A puha vajat a cukor felével és csipet sóval habosra keverjük, majd egyesével hozzákeverjük a tojások sárgáját is.
A tojásfehérjét a cukor másik felével kemény habbá verjük, a vajas tojáshoz forgatjuk óvatosan.
Beleszitáljuk a lisztet és a sütőport, elkeverjük, és kikent tepsibe simítjuk.
A meggyet kimagozzuk, a porcukorral összekeverjük, kinyomkodjuk és a tészta tetejére szórjuk, majd készre sütjük.
Langyosan szeleteljük és porcukorral megszórva tálaljuk.
Húúúúú...,de nagyon szeretem a meggyes sütiket!!!!Nagyon guszta,szívesen megkóstolnám:))
VálaszTörlésJól néz ki, én is csak nyelek nagyokat a képeket nézegetve! :)
VálaszTörlésHirtelen azt hittem málna is van benne...! D:)) meggy a kedvenc, úgyhogy küldhetcccc"!!!! D:)) tudom megettétek! Sziju
VálaszTörlés