Tartalomjegyzék

2013. június 28., péntek

Rácsos diós lepény

Illéskrésznél láttam meg, és pár hete megsütöttem.

Nagyon-nagyon finom, DE borzasztóan édes és tömény lett a végeredmény, így a családomat rendesen megosztotta, volt, akinek túl "sok" volt, köszönhetően annak, hogy a tészta és a töltelék is sok cukrot tartalmaz. Szerintem érdemes felezni mindkettőben a cukor mennyiségét, sőt, a töltelék majdhogynem a lekvárral is bőven elég édes. Én biztos fogom még készíteni csökkentett cukor mennyiséggel.


Hozzávalók a tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 25 dkg vaj (vagy margarin)
  • 1 egész tojás
  • 1 cs. sütőpor
  • csipet só
  • 1-2 ek tejföl az összeállításhoz.
A töltelékhez:
  • 20 dkg darált dió
  • 20 dkg cukor
  • 30 dkg házi sárgabaracklekvár
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, egy órán át hűvös helyen (hűtőben) pihentetjük.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
A tészta 2/3-át kinyújtjuk, és kikent tepsibe fektetjük, majd rásimítjuk a tölteléket.
A tészta maradékát kinyújtjuk, felcsíkozzuk, és rácsosan a süti tetejére tesszük, majd készre sütjük.
Langyosan szeletelhető. Porcukorral meghintve tálaljuk.

6 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretjük mi is, csak sajnos se dióm, se baracklekvárom sincs már..:-(
    Szép hétvégét!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól néz ki nálad is:) Én már alapból csökkentem a cukrot szinte mindenben:)

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm a receptet!Ki kell próbálnom,annyira jól néz ki...:))

    VálaszTörlés
  4. De szép szeletek, nagyon finom lehet! :) Nálunk is diós készült, pont azon gondolkodtam, hogy legközelebb teszek bele egy kis lekvárt is, mint itt nálad! :)

    VálaszTörlés
  5. A diós sütiket imádom! Lehet bármilyen...szeretem!!!!

    VálaszTörlés
  6. Hm,de finom!!!!Nem gondoltam,hogy ennyire nehéz a helyzeted,helyzetetek a munkahelyen!Nagyon sajnálom!!!!!

    VálaszTörlés