Nagyon-nagyon finom, DE borzasztóan édes és tömény lett a végeredmény, így a családomat rendesen megosztotta, volt, akinek túl "sok" volt, köszönhetően annak, hogy a tészta és a töltelék is sok cukrot tartalmaz. Szerintem érdemes felezni mindkettőben a cukor mennyiségét, sőt, a töltelék majdhogynem a lekvárral is bőven elég édes. Én biztos fogom még készíteni csökkentett cukor mennyiséggel.
Hozzávalók a tésztához:
A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
A tészta 2/3-át kinyújtjuk, és kikent tepsibe fektetjük, majd rásimítjuk a tölteléket.
A tészta maradékát kinyújtjuk, felcsíkozzuk, és rácsosan a süti tetejére tesszük, majd készre sütjük.
Langyosan szeletelhető. Porcukorral meghintve tálaljuk.
- 50 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 25 dkg vaj (vagy margarin)
- 1 egész tojás
- 1 cs. sütőpor
- csipet só
- 1-2 ek tejföl az összeállításhoz.
- 20 dkg darált dió
- 20 dkg cukor
- 30 dkg házi sárgabaracklekvár
A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
A tészta 2/3-át kinyújtjuk, és kikent tepsibe fektetjük, majd rásimítjuk a tölteléket.
A tészta maradékát kinyújtjuk, felcsíkozzuk, és rácsosan a süti tetejére tesszük, majd készre sütjük.
Langyosan szeletelhető. Porcukorral meghintve tálaljuk.
6 megjegyzés:
Nagyon szeretjük mi is, csak sajnos se dióm, se baracklekvárom sincs már..:-(
Szép hétvégét!
Nagyon jól néz ki nálad is:) Én már alapból csökkentem a cukrot szinte mindenben:)
Köszönöm a receptet!Ki kell próbálnom,annyira jól néz ki...:))
De szép szeletek, nagyon finom lehet! :) Nálunk is diós készült, pont azon gondolkodtam, hogy legközelebb teszek bele egy kis lekvárt is, mint itt nálad! :)
A diós sütiket imádom! Lehet bármilyen...szeretem!!!!
Hm,de finom!!!!Nem gondoltam,hogy ennyire nehéz a helyzeted,helyzetetek a munkahelyen!Nagyon sajnálom!!!!!
Megjegyzés küldése