Barátnőmnél ettem ilyet először, szerelem volt első kóstolásra.
Hozzávalók:
- csirkemell
- só
- (fehér)bors
- liszt
- tojás
- reszelt sajt (trappista)
- vaj
A csirkemellet felszeleteljük, kiklopfoljuk, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk.
A szeleteket lisztbe, felvert tojásba, majd reszelt sajtba forgatjuk, és a tepsibe sorakoztatjuk.
A tetejére vajat morzsolunk, és addig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul a tetején.
Krumplipüré és barackkonzerv illik mellé, de savanyúsággal is nagyon finom.
Ha kicsi a tepsi és sok a csirkemell, több rétegben is egymásra helyezhetjük a hússzeleteket.
8 megjegyzés:
Nagyon jól néz ki!Én is szeretem az ilyen húsit!Már megint "éhesen" kell lefeküdnöm...:))
Rendszeresen olvasom bejegyzéseidet, tudom, hogy segítséget nyújt a konyhámban, köszönöm a receptet!
Belli: ha azt mondom örülök, az szemétség? :D
Emerencia: igazán örülök, hogy tudok számodra jó receptekkel szolgálni! Ezt a husit mindenképp érdemes kipróbálni: elronthatatlan, és egyszerűségében nagyszerű! :)
Liza egyik kedvence a sajtos husi, de így még nem csináltam! Én tejfölbe reszelek jó sok sajtot, só pici, bors, liszt...de másféle fűszereket is szoktam belecsempészni...kakukkot, bazsalikomot...stb. Ezt kanalazom a husira és szét kenem a tetején...
Puszika
Ditti!Jót nevettem,most olyan voltál ,mint a hozzám legközelebb állok:))
Ja és igen !"szemétség":))))))))Puszi
:-) Puszi neked is!
A sütés elején nem kell letakarni a tespsit? Éva
De, az elején érdemes letakarni,és a végén rápirítani sajtot. (Bár van, hogy egyáltalán nem takarom le, nagyon hamar megsül.)
Megjegyzés küldése