2013. április 4., csütörtök

Linzer 2.

A linzer olcsóbb, margarinnal készülő verziója. Ha a vajjal készült társa és e között kéne választanom, bizony bajban lennék, mert ízre mindkettő nagyon finom, és sokáig elálló aprósütemény. Az Isler mellett ez fogyott el leghamarabb Húsvétkor. :)
A receptet köszönöm Anya kolléganőjének, Andinak!


Hozzávalók:
  • 10 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 tojás
  • 1 kk tejföl
  • sárgabarack lekvár a kenéshez
A tojás és tejföl kivételével a hozzávalókat alaposan összemorzsoljuk, majd a tojást és tejfölt is hozzáadva rugalmas tésztává gyúrjuk. Legalább 1 órát hűtőben pihentetjük.
Vékonyra nyújtjuk, kiszaggatjuk és kikent tepsiben halvány színűre sütjük.
Miután teljesen kihűlt, lekvárral töltjük,és porcukorral meghintjük.
Nekem 38 db apró virágocska lett belőle (5 cm átmérőjű sütikiszúrót használtam).

5 megjegyzés:

Anikó írta...

De jó lenne most egy, kettő a kávémhoz!:-)

Éva írta...

Nagyon szépek lettek!Szeretem én is nagyon a linzert!

Horváth Emerencia írta...

Mentettem, köszönöm!

VRJúlia írta...

Aprók terén abszolút kedvencem:)

Ditti írta...

Anikó: sajnos, csak virtuálisan tudlak megkínálni. :)
Éva: köszönöm!
Emerencia: örülök, remélem ki fogod próbálni! :)
Júlia: ÖRÜLÖK, hogy itt vagy! :) Nekem is az egyik kedvencem. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...