A farhátból, nyakból, mellcsontból és szárnyvégekből húslevest főztem.
A 2 combot, 2 szárnyat és a mellfilét pedig a lehető legegyszerűbb módon megsütöttem. Ez volt a vasárnapi ebédünk. Párolt lilakáposztával és zsíros vagy hagymás tört burgonyával az igazi.
Hozzávalók:
- kacsacomb, -mell, -szárny
- só
- bors
- majoranna
- rozmaring
- hájas-bőrös darabok a kacsából, ha nincs, akkor 1-2 ek zsír
Alaposan bedörzsöljük sóval, borsozzuk, megszórjuk majorannával, majd bőrrel lefelé egy fedeles sütőtálba tesszük, és egy éjszakát állni hagyjuk.
Másnap a hájas-bőrös darabokat mellétesszük (vagy teszünk alá 1-2 evőkanál zsírt), rádobunk néhány ág friss rozmaringot és fedővel elfedve addig sütjük, míg megpuhul. Ezután a fedőt levesszük, megfordítjuk a húst, és a bőrös felével fölfelé addig sütjük, amíg szépen megpirul a bőr.
A rozmaringos kacsazsír nagyon finom lesz...én most házi kenőmájashoz használtam fel. A receptje hamarosan a blogon!
Ez igazán jól hangzik,biztosan az íze is ilyen jó(volt)!
VálaszTörlésLiza kedvence ez a menü!!! Legutóljára karácsonykor készítettem csak pont nem élvezhette szegényem, mert az volt a hányás, hasmenés időszaka! De nekem is van még a fagyasztóba!!!
VálaszTörlésLátom van már még egy kommentelőd!!! Szia Belli! ( most integetett!)
Puszi Ditti!
igen, Belli, finom volt! Kár, hogy úgy jártam, mint Liza, mert most én sem voltam túl jól, ezért alig bírtam enni belőle... Sebaj, Ádámnak és cicáknak azért nagyon ízlett! :) A kiscicánk nagyon-nagyon beteg volt (még mindig az,de már azért javul az állapota) és az első dolog, amit több, mint egy hét után hajlandó volt saját magától enni, az ez a kacsasült volt. :)
VálaszTörlés