A végeredmény ízben nekem nagyon hasonlított a diós kosárkák ízvilágához (biztos ismeritek, igazi lagzis süti), óriási pozitívuma amellett, hogy nagyon finom, hogy sokáig elálló, könnyen szeletelhető, szállítható sütemény, így bármilyen alkalomra akár előre is elkészíthető.
Egy ici-pici negatívum, hogy nekem kicsit száraz lett, DE így is elképesztően finom volt, és 2 nap alatt mind megettük. :D Elhatároztam, hogy újra megsütöm majd, de akkor megkenem a tésztát lekvárral, vagy belekeverem a diós töltelékbe a lekvárt, hogy kicsit zamatosabb legyen. Erre tessék, ma szembe jön velem ez a recept Citromhabnál, ami nagyon hasonló ehhez a recepthez, csak lekvárral készül. :) Úgyhogy azt hiszem, Citromhab receptjét is ki kell próbálnom, már csak az összehasonlítás végett is....:)
Hozzávalók
Tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 25 dkg vaj/ Rama
- 1 cs sütőpor
- 1 db tojás
- 2 ek cukor (én porcukrot használtam)
- csipet só
- 25 dkg cukor
- 25 dkg darált mandula vagy dió
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 db citrom leve (én kb. a felének a héját is beletettem)
- 5 dkg mazsola
A töltelékhez a citromléből és cukorból szirupot főzünk, majd hozzáadjuk a diót, fahéjat, mazsolát és egy kis reszelt citromhéjat.
A tésztát kinyújtjuk, és egy kb. 21x31 cm kikent, lisztezett tepsibe tesszük, villával megszurkáljuk, rákanalazzuk a diós tölteléket, elsimítjuk, majd a másik tésztával befedjük, felül is megszurkáljuk.
Előmelegített sütőben készre sütjük, langyosan már szeletelhetjük, de teljesen kihűlt állapotában az igazi (szerintem).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése