Tartalomjegyzék

2012. október 26., péntek

Sült lazac

Hát igen, a lazac nem a mi pénztárcánkhoz való... Életemben most ettem először, ünnepeltünk. Nagyon egyszerűen készítettük el anyával, mert úgy gondoltuk, hogy ilyen drága húst kár lenne túlbonyolítani. És igazunk lett, mert nagyon ízletesre sikerült.
Nagyobb ünnepekkor biztos fogom még készíteni, mert igazán fenséges a belőle készült étel.


Hozzávalók:
  • lazacfilé
  • frissen őrölt bors
  • olivaolaj vagy vaj
  • friss citrom

A lazacfiléket nagyobb darabokra vágjuk, sózzuk borsozzuk.
Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk (vagy vaj és olívaolaj keverékét), majd a lazac bőrös felével lefelé pár percig sütjük (míg teljesen meg nem pirul), majd megfordítjuk, és ezt az oldalát is megsütjük (ennek már kevesebb idő kell). Ha kész, leitatjuk róla a felesleges olajat, majd egy tálra szedjük, meglocsoljuk kevés frissen facsart citromlével, és citromkarikákkal (hogy aki akar, még csurgathasson rá), párolt rizzsel tálaljuk tálaljuk.
Én házi majonézt is készítettem hozzá.

2 megjegyzés:

  1. Köszi! Képzeld, az étkészletet anyuéktól kaptam, még ők kapták annak idején nászajándékba. :)

    VálaszTörlés