Tartalomjegyzék

2012. október 29., hétfő

Baconbe tekert töltött csirkemell egyszerűen

A tölteléket az itthon fellelhető hozzávalók adták, az elkészítésnél az egyszerűségre törekedtem. Igazi ünnepi fogás kerekedett belőle. :)
Nekem a szilvás ízlett jobban, mert nagyon szeretem a húsok mellé az édes gyümölcsök ízét.

A képen a paradicsomos-sajtos-sonkás töltelékkel készült látható
Hozzávalók:
  • 2 egész csirkemell félbe vágva (4 db)
  • bors
  • kakukkfű
  • füstölt bacon
töltelékhez:
1. aszalt szilva + alma + 1 ág rozmaring (szilva és az alma 1:1 arányban kerüljön bele)
2. aszalt paradicsom + sajt + sonka ízlés szerinti arányban

A csirkemelleket megmossuk, egy késsel felszúrjuk középen.
Az aszalt dolgokat néhány percre forró vízbe áztatjuk, majd feldaraboljuk.
A almát, sajtot, sonkát apróra felkockázzuk.
A két féle tölteléket külön-külön összekeverjük és alaposan megtöltjük vele a csirkemelleket.
A szilvásba tegyünk 1-1 ágacska friss rozmaringot is.
A sajtos töltelék esetében, ha a sajt nem sós fajta, akkor előtte a csirkemellet belülről dörzsöljük be egy kis sóval.
Fogpiszkálókkal összetűzzük, sózzuk, borsozzuk, szárított kakukkfűvel megszórjuk, majd baconbe csavarjuk, két-három kanál zsírt teszünk alá, majd betoljuk az előmelegített sütőbe.
A hús fehéredéséig fedő alatt, majd fedő nélkül a szalonna pirulásáig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése