Nekem a szilvás ízlett jobban, mert nagyon szeretem a húsok mellé az édes gyümölcsök ízét.
A képen a paradicsomos-sajtos-sonkás töltelékkel készült látható |
Hozzávalók:
1. aszalt szilva + alma + 1 ág rozmaring (szilva és az alma 1:1 arányban kerüljön bele)
2. aszalt paradicsom + sajt + sonka ízlés szerinti arányban
A csirkemelleket megmossuk, egy késsel felszúrjuk középen.
Az aszalt dolgokat néhány percre forró vízbe áztatjuk, majd feldaraboljuk.
A almát, sajtot, sonkát apróra felkockázzuk.
A két féle tölteléket külön-külön összekeverjük és alaposan megtöltjük vele a csirkemelleket.
A szilvásba tegyünk 1-1 ágacska friss rozmaringot is.
A sajtos töltelék esetében, ha a sajt nem sós fajta, akkor előtte a csirkemellet belülről dörzsöljük be egy kis sóval.
Fogpiszkálókkal összetűzzük, sózzuk, borsozzuk, szárított kakukkfűvel megszórjuk, majd baconbe csavarjuk, két-három kanál zsírt teszünk alá, majd betoljuk az előmelegített sütőbe.
- 2 egész csirkemell félbe vágva (4 db)
- só
- bors
- kakukkfű
- füstölt bacon
1. aszalt szilva + alma + 1 ág rozmaring (szilva és az alma 1:1 arányban kerüljön bele)
2. aszalt paradicsom + sajt + sonka ízlés szerinti arányban
A csirkemelleket megmossuk, egy késsel felszúrjuk középen.
Az aszalt dolgokat néhány percre forró vízbe áztatjuk, majd feldaraboljuk.
A almát, sajtot, sonkát apróra felkockázzuk.
A két féle tölteléket külön-külön összekeverjük és alaposan megtöltjük vele a csirkemelleket.
A szilvásba tegyünk 1-1 ágacska friss rozmaringot is.
A sajtos töltelék esetében, ha a sajt nem sós fajta, akkor előtte a csirkemellet belülről dörzsöljük be egy kis sóval.
Fogpiszkálókkal összetűzzük, sózzuk, borsozzuk, szárított kakukkfűvel megszórjuk, majd baconbe csavarjuk, két-három kanál zsírt teszünk alá, majd betoljuk az előmelegített sütőbe.
A hús fehéredéséig fedő alatt, majd fedő nélkül a szalonna pirulásáig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése