És mivel nyár van, nem csináltam túl "testesre", de aki úgy jobban szereti (vagy amikor beköszönt az ősz) füstölt kolbászkarikákkal, füstölt sonkával tartalmasabbá tehető.
Hozzávalók:
- 1 kis fej kelkáposzta
- 3 közepes fej burgonya
- főtt, füstölt császárszalonna
- virsli vagy párizsi
- só
- frissen őrölt bors
- 2 csapott evőkanál liszt
- kevés olaj vagy zsír
- 2 gerezd fokhagyma nagyon apróra vágva
- pirospaprika (ha kolbászt teszünk bele elhagyható, mert szép piros lesz a kolbászból kifővő paprikától)
A kisebb darabokra vágott kelkáposztát és a felkockázott burgonyát az apró darabokra vágott császárszalonnával feltesszük főzni. Sóval és borssal fűszerezzük.
Amikor megpuhult, pirospaprikás, fokhagymás rántással sűrítjük be
Végül virslikarikákkal vagy párizsikockákkal még 1-2 percig forraljuk, és kész is.
Én tejföllel szeretem :) |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése