Eredetileg ugyanis héjas, tepsiben sült burgonya jár hozzá, és tejfölös-kéksajtos mártogató, valamint sárgarépa és zellercsíkok.
Ha van otthon worchester szósz vagy szójaszósz, akkor abból is löttyintsünk a mázba bátran (nekem most nem volt itthon), kellemes íze lesz tőle.
Ez az étel eteti magát: 4 szárnyat (8 darabka) simán megeszik egy felnőtt, főleg, ha férfi! :)
Hozzávalók (4 felnőttnek):
- 16 db nagyobb csirkeszárny
- 3 evőkanál liszt
- 1,5 kávéskanál bors
- 1,5 kávéskanál só
Mázhoz:
- 5 evőkanál ketchup (lehetőleg pikáns, én most csípős-pikáns kalocsait használtam)
- 2 evőkanál mustár
- 2 evőkanál méz
- 2 duci gerezd fokhagyma reszelve
- 1 kávéskanál só
- frissen őrölt bors
Sütéshez:
- olaj vagy zsír a sütéshez
A csirkeszárnyakat alaposan megtisztítjuk, megmossuk, 3 részre vágjuk, a végeit félretesszük, ehhez az ételhez nem használjuk fel.
A máz hozzávalóit keverjük össze, hagyjuk kicsit állni, amíg a szárnyakat elősütjük.
A lisztet, borsot és sót összekeverjük, ebben meghempergetjük a szárnyakat, és kevés forró zsiradékon szép pirosra pirítjuk, majd tepsire sorakoztatjuk.
Ha az összes szárnyat megpirítottuk, egy ecsettel bekenjük mindkét oldalukat. (A szószból fog maradni kicsi.)
A megmaradt zsiradékot aláöntjük, ha túl kevés, teszünk még hozzá, és forró sütőben először kb. 15 percig az egyik oldalukon, majd 15 percig a másik oldalukra fordítva sütjük (amikor megfordítjuk a szárnyakat, akkor rákenhetjük a megmaradt mázt).
Mivel elő vannak sütve a szárnyak, a sütési időt az határozza meg, mennyire szeretnénk ragacsosra hagyni, illetve ropogósra sütni.
Én most klasszikus sültkrupmlival tálaltam.
Csakhogy megérkeztem ide is:)
VálaszTörlésBizalommal várom az ötletes, kézenfekvő recepteket!
Örömmel tölt el, hogy csatlakoztál te is! :) Igyekszem az elvárásoknak megfelelni. :)
VálaszTörlés