A ropogós cseresznyék, melyek a tésztába kerültek, pénteken még a fán mosolyogtak!
Hozzávalók a tésztához:
- 1 csapott bögre darált dió
- 2 csapott bögre liszt (ebből 1,5 bögre finomliszt, 0,5 bögre rétes-liszt)
- 1 csapott bögre cukor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 kávéskanál sütőpor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 15 dkg olvasztott margarin (diónyi darabokra vágva kb. egy bögrényi)
- 2 db egész tojás
- 1-1,5 bögre tej (liszt minőségétől, tojás méretétől függen)
- csipet só
- 3 marék cseresznye
- 2,5 dl-es bögre
A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk.
A diót, lisztet, cukrokat, sütőport, szódabikarbónát, sót összekeverjük, majd hozzáadjuk a margarint, tojásokat és a tejet, alaposan összekeverjük, végül a cseresznyét is beleforgatjuk. Kikent tepsibe öntjük, előmelegített sütőben készre sütjük. Tepsiméret: 33x23 cm.
Ha kihűlt (vagy már legalább langyos :) ), szeleteljük, és porcukorral megszórva tálaljuk.
Jól kitaláltad, én meg megsütöttem... Siker volt! Holnapután sütök megint! :)Üdv, Anita
VálaszTörlésDe jó! Nagyon köszönöm a visszajelzést! :) Örülök, hogy ízlett! :)
VálaszTörlés