Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- 10 dkg puha, enyhén folyós vaj (olvasszuk fel, majd hűtsük vissza)
- 1 kávéskanál sütőpor
- 0,5 kávéskanál szódabikarbóna
- 5 dkg cukor
- 1,5 dl tej
- 15 dkg joghurt
- csipet só
Töltelék:
- 10 dkg cukor
- 2 kávéskanál fahéj
Tetejére:
- 4 ek tejszín
- 2 ek barna cukor (nálam nádcukor)
A sütőt előmelegítjük.
A tészta hozzávalóit 3 ek vaj kivételével összedolgozzuk: először a száraz hozzávalókat leverjük össze, majd gyorsan összegyúrjuk a tejjel, vajjal, joghurttal.
A tésztát kb. 30x20-as téglalap méretűre nyújtjuk, megkenjük a 3 ek vajjal, megszórjuk a cukor és fahéj keverékével, feltekerjük, és 12 db vastagabb csigát vágunk belőle (nekem 13 lett).
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, tetejét megkenjük a tejszín és a barna cukor keverékével. Nekem mindegyik csigára kb. fél kanállal jutott.
Ezután készre sütjük.
Porcukor nem kell rá, de így szebb, ezért cseppet én meghintettem.
Szia kedves Ditti! fahejas csigat már én is sütöttem, csak más recept alapján. Nekem a tiéd jobban bejön, és szerintem szívesbben fogom a te recepteted hasznűlni, gyorsabbnak és egyszerűbbnek is tűnik, vagy is az is:-).köszi:-)
VálaszTörlésKedves Anita! sok sikert hozzá, nagyon finom, nem fogod megbánni. Mondjuk nekem elsőre nem sikerült, mert sajnos nem hittem Juditnak, és változtattam az arányokon....De ha betartod a receptet, tuti siker!
VálaszTörlés