Tartalomjegyzék

2016. február 28., vasárnap

Banános-Nutellás sütemény

Apa hozott egy halom mini banánt, és mivel már nem győztük enni, így recept után kutattam. Persze szokás szerint egyik sem tetszett, így megsütöttem a saját verzióm, ami szerintem olyan jól sikerült, hogy veletek is megosztom. :)




Hozzávalók:

  • 3 egész tojás + 1 tojás fehérje
  • 1 bögre barna cukor
  • csipet só
  • 3 bögre liszt (1 bögre rétes liszt, 2 bögre finom liszt)
  • fél bögre tej (plusz egy kicsi)
  • fél bögre olaj
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 kávéskanál sütőpor


Közepére:

  • 3 púpozott evőkanál Nutella
  • 6 db + 2 db puha mini banán (kb. 4-4,5 normál banánnak felel meg)


A tojást a cukorral és a sóval habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a fél bögre tejet és olajat, valamint a sütőport és szódabikarbónát. Elég sűrű masszát kell kapni, hogy a tökteléket majd könnyen rá lehessen kenni, és ne süllyedjen el benne a banános massza.
6 db mini banánt megpucolunk, és nagyobb darabokba törve egy tálba tesszük a Nutellával együtt, a habverővel kikeverjük. Nem lesz sima, de nem is kell, úgy jó, ha banándarabos marad.
Egy mélyebb falú tepsit kikenünk zsírral vagy vajjal, belesimítjuk a tészta kb. 2/3-át. Rákenjük a Nutellás banánt, majd még 2 db banánt rákarikázunk. A maradék tésztához adunk egy kis tejet, hogy hígabb legyen, és könnyebben bevonja  a banános réteget. Ráöntjük a sütire, majd szinte végig takaréklángon készre sütjük. Ne süssük nagy lángon, mert akkor az alja hamar megéghet.
Tűpróbát nem tudunk végezni, mert a Nutella ragad, de amikor a teteje már szilárd és kis színt kapott, akkor kész.
Rácsra téve kihűtjük a tepsiben, szeleteljük és porcukorral megintve tálaljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése