Annyira finom, szinte már elegáns étel, hogy csak azért hétköznapi, mert annyira pofonegyszerű az elkészítése, hogy sokkal gyakrabban fog készülni, mint ahány ünnepünk van. :)
Hozzávalók:
- 8 egész csirkecomb
- 1 db citrom vékonyra karikázva
- néhány gerezd fokhagyma
- pár ág rozmaring
- só, bors
- kb. 2 dl száraz fehérbor
- olivaolaj
- kb 0,5 kg cukkini
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kis fej lilahagyma (nálam kimaradt)
- só, bors, kapor
- 2 db tojás
- 3 ek liszt
- 2 dkg parmezán (nálam kimaradt)
- olaj vagy zsír a sütéshez
- natúr görög joghurt (nálam tejföl)
- só,bors
- a csirkével sült citromok és fokhagyma
A húst sózzuk, borsozzuk. A tepsibe tesszük a combokat, rádoboljuk a fokhagymagerezdeket (nem kell megpucolni), a citromkarikákat és a rozmaring ágakat, meglocsoljuk olívaolajjal. Aláöntjük a bort, és fóliával lefedve kb. 1 órát sütjük, majd levesszük a fóliát, leöntjük róla a levet (épp csak keveset hagyunk a hús alatt, hogy ne égjen oda), kiszedjük a citromkarikákat és fokhagymagerezdeket, és alufólia nélkül ropogósra sütjük a húst.
A cukkinit lereszeljük, besózzuk, állni hagyjuk, majd alaposan kinyomkodjuk. Belereszeljük a hagymát és fokhagymát, fűszerezzük sóval, borssal és kaporral, hozzáadjuk a lisztet, tojásokat és parmezánt, kikeverjük. Kanállal forró serpenyőbe adagoljuk, lelapítjuk, és mindkét oldalát megsütjük.A serpenyőt épp csak kenőtoll segítségével kicsit kenjük ki zsiradékkal a sütések között.
A mártáshoz a csirkével sült fokhagymát kinyomkodjuk a héjából, kinyomkodjuk a citrom puhára sült húsát is és összekeverjük a joghurttal, sózzuk, borsozzuk és kész is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése