Hozzávalók:
- 2 db kisebb cukkini
- 5 dkg tömlős krémsajt
- 8 dkg kemény sajt reszelve (füstöltet használtam)
- 1 nagyobb, egész tojás
- 1 kiskanál friss kakukkfű aprítva
- só, bors
- 1 jó evőkanál liszt
- 1 kiskanál fokhagymakrém (én most kihagytam, mert előtte két nappal lettem rosszul a fokhagymás lángostól :) )
- zsemlemorzsa
- olaj vagy zsír a sütéshez
A cukkiniket félbevágjuk, maját kikaparjuk, héját levágjuk vékonyan, de csak akkor, ha már "megkérgesedett" rajta, egyébként maradhat. Ezután nagylyukú reszelőn lereszeljük, besózzuk állni hagyjuk. Amikor levet engedett kinyomkodjuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót a zsemlemorzsán kívül, és jól elkeverjük. Ezután annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy formázható masszát kapjunk (nem kell, hogy nagyon kemény legyen!).
Az olajat/zsírt felforrósítjuk, nedves kézzel gombócokat formázunk, meghempergetjük zsemlemorzsában és a forró, bő olajban kisütjük.
Sima vagy fokhagymás tejfölt, vagy tartár mártást kínálunk mellé és rizst.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése