Tartalomjegyzék

2015. július 5., vasárnap

Túrós gyümölcsös süti

Saját recept, és annyira finom, hogy itt a helye.
Bármilyen gyümölccsel készíthető, igazán könnyű, hűsítő, nyári finomság.


Hozzávalók:
  • 3 tojásból sütött olajos piskóta (recept itt!)
  • 50 dkg túró
  • 2,5 dl 30%-os tejszín
  • 2 dl víz
  • 2 dkg zselatin
  • porcukor (ízlés szerint)
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • gyümölcsök vegyesen (nálam málna, ribizli, meggy)
  • 1 csomag tortazselé (olyan, aminek az elkészítéséhez 2,5 dl víz kell)
A piskótát egy magasabb falú tepsiben (kb. 22x37 cm méretű)  megsütjük, rácsra borítva kihűtjük.
A tepsit elmossuk, aljára sütőpapírt vágunk, a kihűlt piskótalapot belehelyezzük.
A túrót krumplinyomóval áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot, citromhéjat és a cukrokat, majd alaposan kikeverjük.
A zselatint felfőzzük és szintén hozzádolgozzuk a túrókrémhez.
A tejszínt felverjük, óvatosan beleforgatjuk a túróba, majd a piskóta tetejére öntjük, elsimítjuk, hűtőbe tesszük, amíg kicsit megdermed.
A gyümölcsöket megmossuk, megpucoljuk, ha kell szeleteljük, a süti tetejére helyezzük, majd a csomagoláson írtak szerint elkészített tortazselét kanalazva rácsorgatjuk (épp csak annyi kell rá, hogy szép fényes legyen a gyümölcs a tetején).
Hűtőbe tesszük, pár óra múlva szeletelhető.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése