Bármilyen gyümölccsel készíthető, igazán könnyű, hűsítő, nyári finomság.
Hozzávalók:
- 3 tojásból sütött olajos piskóta (recept itt!)
- 50 dkg túró
- 2,5 dl 30%-os tejszín
- 2 dl víz
- 2 dkg zselatin
- porcukor (ízlés szerint)
- 1 citrom reszelt héja
- 2 csomag vaníliás cukor
- gyümölcsök vegyesen (nálam málna, ribizli, meggy)
- 1 csomag tortazselé (olyan, aminek az elkészítéséhez 2,5 dl víz kell)
A piskótát egy magasabb falú tepsiben (kb. 22x37 cm méretű) megsütjük, rácsra borítva kihűtjük.
A tepsit elmossuk, aljára sütőpapírt vágunk, a kihűlt piskótalapot belehelyezzük.
A túrót krumplinyomóval áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot, citromhéjat és a cukrokat, majd alaposan kikeverjük.
A zselatint felfőzzük és szintén hozzádolgozzuk a túrókrémhez.
A tejszínt felverjük, óvatosan beleforgatjuk a túróba, majd a piskóta tetejére öntjük, elsimítjuk, hűtőbe tesszük, amíg kicsit megdermed.
A gyümölcsöket megmossuk, megpucoljuk, ha kell szeleteljük, a süti tetejére helyezzük, majd a csomagoláson írtak szerint elkészített tortazselét kanalazva rácsorgatjuk (épp csak annyi kell rá, hogy szép fényes legyen a gyümölcs a tetején).
Hűtőbe tesszük, pár óra múlva szeletelhető.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése