Tartalomjegyzék

2015. március 11., szerda

Bögrés túrós pogácsa

Csak annyit mondanék, érdemes rögtön dupla adaggal megsütni. :)
A receptet Dinánál láttam meg, köszönet érte.


Hozzávalók:
  • egy bögre liszt
  • egy bögre vaj (nekem 1/3 rész vaj, 2/3 rész zsír, mert a zsírtól lesz omlós)
  • egy bögre rögös túró
  • 2 teáskanál só
  • 1 kisebb tojás + 1 tojás a kenéshez
  • 2 dkg élesztő
  • sajt (nálam házi füstölt sajt)
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, pár órát hűtőben pihentetjük.
Ezután a tésztát 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk, szaggatjuk, lekenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal és sütőpapírral bélelt tepsire téve megsütjük.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése