Ici-picit változtattam a recepten, mert volt itthon egy kevés főtt-füstölt császár szalonna, és azt is felhasználtam hozzá, illetve én fagyasztott kelbimbóval dolgoztam, emiatt módosult némiképp az elkészítés menete.
Meglepően laktató és nagyon finom étel!
rizottóhoz:
A gerslit átmossuk, lecsöpögtetjük. A vajat felmelegítjük, 1-2 perc alatt megfuttatjuk rajta a gerslit, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, várunk, míg illatozni kezd a fokhagyma, majd felöntjük a borral, és fedő alatt addig pároljuk, míg a bort fel nem szívja. Ezután hozzáadunk 1-2 dl levest, lefedjük, ismét megvárjuk míg felszívja a gersli. Ezt addig ismételjük, míg a gersli teljesen megpuhul és szottyos nem lesz (nekem ez egy óra volt kb.)
- 20 dkg gersli (árpagyöngy)
- 5 dkg vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db babérlevél
- 2 szál rozmaring
- őrölt fehér bors (nálam fekete)
- 1 ek szójaszósz (nálam kimaradt)
- 1,5 dl fehérbor
- 6-7 dl húsleves
kelbimbóhoz:
- 50 dkg kelbimbó
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1/2 tk színes bors
- 1 tk só
- 2 ek olívaolaj
- 10 dkg főtt-füstölt császárszalonna
A fagyasztott kelbimbót sós vízben puhára főzzük, lecsepegtetjük.
Közben az olajat összekeverjük a sóval, borssal és a zúzott fokhagymával. A lecsöpögtetett kelbimbót ezzel keverjük alaposan össze.
A felkockázott főtt-füstölt császárszalonnát egy nagyobb teflon serpenyőben megsütjük, rádobjuk a fűszeres-olajos kelbimbót, pár percig együtt pirítjuk nagy lángon,
A gerslit tányérra szedjük és a tetejére halmozzuk a sült kelbimbót.
Az árpát mi is szeretjük :)
VálaszTörlésEz nagyon jó is így, csak miért a vegetáriánus ételek közé soroltad be?
VálaszTörlésjogos, javítva. :D
VálaszTörlés