Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- fél cs. szódabikarbóna (én itt hibáztam, mert a nagy, Horváth Rozi féle szódabikarbónás zacskó felét szórtam bele, és ezért nagyon megkeltek a kalácsok. Ti a kis csomag felét szórjátok bele.)
- 12,5 g fűszer: fahéj, szegfűszeg, szerecsendió, gyömbér ízlés szerint vagy konyhakész mézeskalács fűszerkeverék
- 25 dkg margarin
- 30-40 dkg méz
- 25 dkg porcukor
- 2 tojás sárgája
- kenéshez: 2-3 tojás sárgája
- díszítéshez: 1 tojás fehérje+ 15 dkg porcukor
A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával és a fűszerekkel, közepébe mélyedést készítünk, belekockázzuk a margarint.
A mézet felforraljuk a porcukorral, és a lisztbe helyezett margarinra öntjük, hogy a margarin megolvadjon.
Ezután a két tojás sárgáját is hozzáadva összegyúrjuk a tésztát (még melegen), nyújtjuk és szaggatjuk, sütés előtt lekenjük felvert tojássárgával, és szép barnára sütjük
A díszítéshez a tojás fehérjét kemény habbá verjük, keverés közben, apránként hozzáadjuk a porcukrot. egy erősebb zacskóba kanalazzuk, aminek a csücskét levágjuk, és ennek segítségével díszítjük a kalácskákat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése