Amúgy abból készült, ami itthon volt, teljesen saját recept. Friss házi kenyérrel ettük, borzasztóan finom lett, és kb 30 perc alatt el is készült. 3 adag lesz belőle.
Mivel a képek nem lettek jók, nem is akartam feltölteni, de Ádám azt mondta, ezt nem hagyhatom ki a blogomról. :)
még gőzölgött mikor fotóztam |
Hozzávalók:
- 1 konzervdoboz vörösbab
- 1 konzervdoboz hámozott paradicsom
- fél konzervdoboz kukorica
- 2 kisebb hagyma
- 2-3 duci gerezd fokhagyma
- 1 db zöld erőspaprika
- csilipaprika még pluszban ízlés szerint
- 20 dkg főtt, füstölt császárszalonna
- só, bors
- 1 ek olaj
A hagymát megpucoljuk, vékonyan felszeleteljük.
A babot és a kukoricát szűrőbe öntjük, leöblítjük, lecsöpögtetjük.
A paprikát felkockázzuk, a fokhagymát apróra vágjuk.
A szalonnát felkockázzuk, és egy nagyobb serpenyőben 1 ek olajon megpirítjuk, a felénél hozzáadjuk a hagymát is. Mikor a szalonna már szépen megpirult és a hagyma is összeszottyadt, hozzáadjuk a fokhagymát, kicsit így pirítjuk tovább, majd mehet hozzá a bab, kukorica, paprika végül pár perc múlva a paradicsom. Sózzuk-borsozzuk és alaposan összerotyogtatjuk amíg a paradicsom teljesen szét nem esik.
(én adtam hozzá néhány kocka húst is, ami pörköltből maradt, de tényleg nagyon keveset, csak hogy ne vesszen kárba).
Friss kenyérrel az igazi.
Igaza volt Ádámnak...jól tetted, hogy feltetted!!!:))) Mai ebéd pipálva!!!:)))
VálaszTörlésKöszönöm az ötletet Ditti:)