Tartalomjegyzék

2014. november 27., csütörtök

Mexikói bab

Igazából csak attól mexikói, hogy babos, kukoricás és csípős.:)
Amúgy abból készült, ami itthon volt, teljesen saját recept. Friss házi kenyérrel ettük, borzasztóan finom lett, és kb 30 perc alatt el is készült. 3 adag lesz belőle.

Mivel a képek nem lettek jók, nem is akartam feltölteni, de Ádám azt mondta, ezt nem hagyhatom ki a blogomról. :)


még gőzölgött mikor fotóztam

Hozzávalók:

  • 1 konzervdoboz vörösbab
  • 1 konzervdoboz hámozott paradicsom
  • fél konzervdoboz kukorica
  • 2 kisebb hagyma
  • 2-3 duci gerezd fokhagyma
  • 1 db zöld erőspaprika
  • csilipaprika még pluszban ízlés szerint
  • 20 dkg főtt, füstölt császárszalonna
  • só, bors
  • 1 ek olaj

A hagymát megpucoljuk, vékonyan felszeleteljük.
A babot és a kukoricát szűrőbe öntjük, leöblítjük, lecsöpögtetjük.
A paprikát felkockázzuk, a fokhagymát apróra vágjuk.
A szalonnát felkockázzuk, és egy nagyobb serpenyőben 1 ek olajon megpirítjuk, a felénél hozzáadjuk a hagymát is. Mikor a szalonna már szépen megpirult és a hagyma is összeszottyadt, hozzáadjuk a fokhagymát, kicsit így pirítjuk tovább, majd mehet hozzá a bab, kukorica, paprika végül pár perc múlva a paradicsom. Sózzuk-borsozzuk és alaposan összerotyogtatjuk amíg a paradicsom teljesen szét nem esik.
(én adtam hozzá néhány kocka húst is, ami pörköltből maradt, de tényleg nagyon keveset, csak hogy ne vesszen kárba).
Friss kenyérrel az igazi.


1 megjegyzés:

  1. Igaza volt Ádámnak...jól tetted, hogy feltetted!!!:))) Mai ebéd pipálva!!!:)))
    Köszönöm az ötletet Ditti:)

    VálaszTörlés