Tartalomjegyzék

2014. november 17., hétfő

Fokhagymás brokkoli krémleves sajtos pirítóssal

Sok receptet elolvastam, végül elkészült a saját, egyszerűsített verzióm. Javaslom fogyasztás előtt 1 nappal elkészíteni, mert az állás kimondottan jót tesz neki, sokkal jobban összeérnek az ízek.



 Hozzávalók:

  • 1 nagyobb brokkoli
  • 1 közepes burgonya
  • 1 duci gerezd fokhagyma
  • 2 leveskocka (vagy alaplé, ha van)
  • fehér bors
  • szerecsendió
  • kevés vaj
  • kevés tej
  • toast kenyér
  • sajt

A brokkolit rózsáira szedjük, a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, a fokhagymát megpucoljuk.
Kevés vajon a brokkolit a burgonyával pár percig pároljuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Addig pároljuk, míg a fokhagyma illata jól érződik. Felöntjük annyi vízzel, ami épp ellepi, beledobjuk a leveskockákat, borsozzuk, reszelünk bele ízlés szerint szerecsendiót.
Puhára főzzük, majd botmixerrel összeturmixoljuk. Ekkor elég sűrű lesz, ízlés szerint tejjel és/vagy vízzel hígítjuk.

A kenyereket átlósan ketté vágjuk, serpenyőben mindkét oldalát aranybarnára pirítjuk (zsiradék nélkül). Mikor már majdnem kész, reszelt sajttal megszórjuk, megvárjuk, míg ráolvad, és ekkor vesszük ki a serpenyőből, azonnal tálaljuk a leves mellé.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése