Hozzávalók:
- 1 nagyobb brokkoli
- 1 közepes burgonya
- 1 duci gerezd fokhagyma
- 2 leveskocka (vagy alaplé, ha van)
- fehér bors
- szerecsendió
- kevés vaj
- kevés tej
- toast kenyér
- sajt
A brokkolit rózsáira szedjük, a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, a fokhagymát megpucoljuk.
Kevés vajon a brokkolit a burgonyával pár percig pároljuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Addig pároljuk, míg a fokhagyma illata jól érződik. Felöntjük annyi vízzel, ami épp ellepi, beledobjuk a leveskockákat, borsozzuk, reszelünk bele ízlés szerint szerecsendiót.
Puhára főzzük, majd botmixerrel összeturmixoljuk. Ekkor elég sűrű lesz, ízlés szerint tejjel és/vagy vízzel hígítjuk.
A kenyereket átlósan ketté vágjuk, serpenyőben mindkét oldalát aranybarnára pirítjuk (zsiradék nélkül). Mikor már majdnem kész, reszelt sajttal megszórjuk, megvárjuk, míg ráolvad, és ekkor vesszük ki a serpenyőből, azonnal tálaljuk a leves mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése