Amikor mákkal készítem, akkor teszek a tetejére szilvalekvár halmokat is még sütés előtt, ami valami mennyei ízt ad neki. A lekvár ezúttal elmaradt, de a dióhoz kitűnően passzoló baracklekvárral turbózható.
Hozzávalók:
- 6 db szikkadt kifli
- 5-6 dl meleg tej (kifli méretétől függően)
- 1 db nagyobb tojás
- cukor (ízlés szerint, én kb. két kisebb marékkal tettem bele)
- fél citrom reszelt héja
- fél vaníliarúd kikapargatott belseje
- vaj a kenéshez és a tetejére
- darált dió (nem mértem, kb. 3 marékkal szórtam rá)
A kifliket felkarikázzuk.
A tojást kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vaníliát, a citromhéjat és a tejet. Ezzel öntjük nyakon a kiflikarikákat. Kézzel óvatosan átforgatjuk, hogy mindenhol érje a tej. Ha felszívta a levet, megszórjuk a darált dióval, és kézzel ismét óvatosan átforgatjuk.
Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal, beleborítjuk a a kiflis masszát, tetejére kevés apró kockára vágott vajat szórunk és készre sütjük (amikor a teteje szépen megpirult, akkor van készen).
Tálaláskor kevés porcukorral meghintjük. Kínálhatjuk lekvárral, vaníliapudinggal vagy vaníliasodóval is, de önmagában is nagyon finom egy tartalmas leves után.
De nagyon jól néz ki!!!!!!!!
VálaszTörlésÉn is hasonlóan készítem, nagyon fincsi dolog :D
VálaszTörlés