A zöldségek összetétele természetesen módosítható tetszés szerint, és a fűszerekkel is variálhatunk ízlésünknek megfelelően.
Hozzávalók:
- 1 egész csirkemell
- 2 közepes sárgarépa
- 1 kisebb fehérrépa
- 1 salátacukkini
- 1 kis fej zeller
- 1 kisebb karalábé
- 1 zöldpaprika
- 1 fej hagyma (vagy 1 csokor újhagyma)
- néhány gerezd fokhagyma
- só, bors
- friss oregánó
- 1 zacskó tetszés szerinti fűszerkeverék (nálam gyros-os)
- 4-5 ek olivaolaj
A zöldségeket megtisztítjuk és mindent hosszúkásra vágunk.
A csirkemellet felcsíkozzuk, sózzuk, borsozzuk, 2-3 ek olivaolajon megsütjük, szűrőkanállal kiszedjük egy tálra.
A visszamaradt olajhoz további 1-2 evőkanállal adunk, először a répákat, zeller és karalábét kezdjük párolni (ennek kell a legtöbb idő), majd hozzáadjuk a többi zöldségek is, kevés vizet mindig alá öntve roppanósan puhára pároljuk.
Összeforgatjuk a sült csirkemellcsíkokkal, megszórjuk a választott fűszerkeverékkel, és az apróra vágott oregánóval, 1-2 percig nagy lángon összefőzzük őket. Ha szükséges még utánasózzuk.
Párolt rizzsel kínáljuk. Én most a rizst bő, forrásban lévő sós vízben főztem ki (kb. 15-20 perc), mikor megpuhult, leszűrtem, és azonnal tálaltam (így még olaj sem kell hozzá, hogy ne tapadjon, hiszen azonnal fogyasztjuk).
Összeforgatjuk a sült csirkemellcsíkokkal, megszórjuk a választott fűszerkeverékkel, és az apróra vágott oregánóval, 1-2 percig nagy lángon összefőzzük őket. Ha szükséges még utánasózzuk.
Párolt rizzsel kínáljuk. Én most a rizst bő, forrásban lévő sós vízben főztem ki (kb. 15-20 perc), mikor megpuhult, leszűrtem, és azonnal tálaltam (így még olaj sem kell hozzá, hogy ne tapadjon, hiszen azonnal fogyasztjuk).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése