A tapasztalat az, hogy eléggé féltem, hogy még nyers marad belül, ezért kicsit túlsütöttem, és száraz lett, ennek ellenére nem tudtuk abbahagyni az evését. :)
A másik tapasztalat, hogy sülés közben összeugrik a húspogácsa, ezért nagyobbra kell lapítani, mint a zsömle átmérője.
Egyébkén meglepő módon csodásan sült, nem potyogott szét, és bőven elég fűszer hozzá a só és a bors.
Legközelebb a zsömlét is én szeretném majd sütni, azt hiszem, úgy lesz az igazi!
Hozzávalók:
- darált marhahús
- só, bors
- hamburgerzsömle
- paradicsom
- uborka
- lilahagyma
- salátalevelek
- mustár, ketchup
A húst kétszer (!) ledaráljuk, sóval és borssal fűszerezzük, alaposan összegyúrjuk, 1-2 órát hűtőbe téve állni hagyjuk. Ezután nedves kézzel pogácsákat lapítunk belőle és izzó faszénen megsütjük mindkét oldalát.
A zsömléket félbevágjuk és a belső felükkel lefelé a rácsra tesszük, épp csak addig, amíg megpirul a felülete.
A zsömlére helyezzük a megmosott salátaleveleket (én a kertünkben szedtem hozzá jégsalátát), a húst, erre jön az uborka-, paradicsom- és hagymakarika, majd végezetül a ketchup és a mustár. Ráhelyezzük a tetejét, és már lehet is beleharapni egy óriásit. :)
2 megjegyzés:
Hmmm,de fincsi lehetett....Nagyon guszta! :)
Imádom a házi hamburgert! :)
Megjegyzés küldése