Tartalomjegyzék

2014. május 7., szerda

Reteklevél krémleves

Alapvetően nem szeretem a különleges dolgokat, nem vagyok extrém kisérletező típus. Ha azt mondja nekem valaki akár még pár héttel ezelőtt is, hogy reteklevélből készít ezt-azt, biztos hogy húztam volna rá a szám...
Aztán elkezdett érni a kertünkben a retek...
És szembejött Gabojsza receptje...
És nem volt megállás. :) Nagyon-nagyon finom leves, csak ajánlani tudom! Tessék kipróbálni, akkor is, ha túl bizzarnak tűnik elsőre. :)


Hozzávalók:
  • 2 csomó retek levelei (nem permetezett!)
  • 2 db krumpli
  • 2 fej hagyma 
  • 1-2 dl tejszín
  • 1 liter szárnyas alaplé  (nálam 1 liter víz és egy tyúkhúsleves kocka)
  • kevés vaj 
  • só, bors
  • kevés frissen reszelt szerecsendió
A hagymát felkockázzuk, kevés vajon megpirítjuk, hozzáadjuk a felkockázott krumplit és a megmosott retekleveleket, sózzuk, borsozzuk.  Felöntjük az alaplével (vagy vízzel és hozzáadjuk a leveskockát).
Addig főzzük, amíg a krumpli megpuhul, ekkor botmixerrel összeturmixoljuk, majd ízlés szerint tejszínnel felöntjük és szerecsendióval ízesítjük. Egyet még forralunk rajta, és kész is.
Levesbetétnek pár vékonyra szeletet retket adunk hozzá.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése