Mennyiségeket csak kb. írok, mindenki ízlésének megfelelően készítheti el.
Hozzávalók:
- 7-8 db kicsi-közepes birsalma
- 2 nagy kanál tejföl
- 2 csapott ek liszt
- cukor (én nádcukrot használtam)
- örült fahéj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2-3 karika citrom
- só
A birsalmákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, és felkockázzuk.
Bő vízben feltesszük főzni, ízesítjük cukorral, fahéjjal, csipet sóval és a citromkarikákkal. Puhára főzzük az almát (hamar megfő!).
A tejfölt a liszttel csomómentesre keverjük, és ezzel habarjuk be a levest, forralunk rajta egyet és kész is. A legvégén, mikor már elzártuk a gázt, beleszórjuk a vaníliás cukrot.
Lehűtjük és fogyasztjuk, bár én melegen is nagyon szeretem. :)
Imádom! Olyan guszta a kép, hogy megindult a nyálelválasztásom"! D:()
VálaszTörlésKöszi Flóra! :D
VálaszTörlésValószínüleg leves lesz a várakozó birsalmából::)Köszönöm!
VálaszTörlésDe szeretem a birsalmalevest! Mi is hasonlóan készítjük, télen befőttből is. Szépek a fotóid!
VálaszTörlésKöszönöm lányok! A fotókkal igyekszem nagyon, de még bőven van hová fejlődni. :)
VálaszTörlésCsatlakozom Gerdi hozzászólásához!!! :D
VálaszTörlésNagyon finom lett;köszi a receptet!
VálaszTörlésNagyon örülök, hogy kipróbáltad, egészségetekre! :)
VálaszTörlés