Hozzávalók:
- 3 db nagy tojás (vagy 4 db pici)
- 2 kávéskanál mustár
- 1 evőkanál margarin
- só, frissen őrölt bors
- 4 szelet pirítós (mi tönkölybúzás kenyeret használunk)
- tetejére: snidling, petrezselyem ízlés szerint
A tojásokat forrástól számítva 6 percig főzzük, majd hideg vízbe tesszük, még melegen megpucoljuk. Tojásvágóval keresztben és hosszában is felvágjuk, így kicsi kockákat kapunk.
A meleg tojáskockákat azonnal összekeverjük a margarinnal és a mustárral, sózzuk, borsozzuk (a margarin megolvad, könnyű kikeverni).
Forró pirítósra kanalazzuk, még egyszer megszórjuk frissen őrölt borssal, és ízlés szerint mehet a tetejére snidling, petrezselyem.
Mi így langyosan a forró pirítósra szoktuk kenni a tojáskrémet, de ha úgy jobban szeretitek, a hűtőbe is tehetitek, hogy visszakeményedjen a krém.
Ezt ki kell próbálni:) Köszi.
VálaszTörlésNagyon guszta, külön jó, hogy egyszerűen elkészíthető! :)
VálaszTörlésNagyon klassz recept:) A férfiak amúgy is nagy tojásimádók, de én is szívesen megenném:)
VálaszTörlésÉs milyen guszta ! Milyen ötletes ! Nemcsak bundás kenyér van a világon ezek szerint...
VálaszTörlés