Volt friss sóska a kertben, így elkészült az idei első sóska leves. :)
Egy baj van csak: egyszerűen nem tudtam úgy fotózni, hogy visszaadja a látvány a leves ízét. De higgyétek el, aki szereti a sóska mártást, annak ez is nagyon-nagyon fog ízleni.
Hozzávalók (kb. 3 adaghoz)
- 3 nagy marék sóska (pucolva)
- 2 ek zsiradék
- 1-2 ek liszt
- só
- cukor
- tej
- 3-4 db főtt tojás
- tejföl
A zsiradékot felhevítjük, majd egy-egy marék sóskát a kezünkbe véve ollóval a zsírra vágjuk (így a leggyorsabb), megfonnyasztjuk.
Ha kellően szottyos lett, megszórjuk kevés liszttel, elkeverjük, felöntjük tejjel és vízzel kb. fele-fele arányban (de ki hogy szereti). Sóval és cukorral ízesítjük, pár percig forraljuk, és kész is.
Nem szükséges, de én a végén botmixerrel nagyjából átmixeltem, hogy zöldebb legyen a végeredmény (a tejtől elég fehér lett, mert én sok tejjel szeretem).
A tojásokat keresztben és hosszában is átvágjuk a tojásszeletelővel, így apró tojáskockákat kapunk.
Tálaláskor ebből a tojásból szedünk a levesbe, és tejföllel alaposan megpakoljuk. :)
Ki fogom próbálni, a mártást nagyon szeretem, de sóskalevest még nem főztem! :) Nagyon guszta ám a fotón! :)
VálaszTörlésAnna kedvence :)
VálaszTörlésFérjem kedvence:)))
VálaszTörlésHankka: nagyon örülök, ha meghoztam a kedved. Én mindig két tányérral eszem belőle, annyira finom tud lenni. :) Hát a fotó szerintem nagyon béna, főleg a Te fotóidhoz viszonyítva...Szeretnék olyan gyönyörűséges képeket készíteni, mint Te! :)
VálaszTörlésJúlia, Emerencia: :)))) nem is gondoltam volna, hogy másnál is a kedvencek között szerepel ez a puritán leveske. :)
Nagyon szeretem a sóskát ! Levest még nem csináltam belőle, de most kipróbálom, köszi a receptet.Ne aggódj, ahogy ránéztem a fotódra, az íze megjelent a számban...ergo jó a fotó !
VálaszTörlésÉn is nagyon szeretem a levest!!!!!Hú,de megkívántam.:)
VálaszTörlés