Tartalomjegyzék

2013. március 13., szerda

Párolt karalábé

A párolt zöldségeket mindig így készítem. A zöld fűszerekkel és a zöldségfélékkel természetesen kedvünkre játszhatunk. Nagyon finom végeredményt kapunk.

Én most csak karalábéval (saját termés!) készítettem. Egész télen kinnt hagytam pár darabot a kertben, most kihúzgáltam, és nemhogy nem volt fás, de komolyan mondom zsengébb volt, mint sok bolti, tavaszi karalábé...
És a telet a petrezselyem is szépen átvészelte, így igazán friss és üde köret készült, ami nekem bőségesen elég volt a rántott csirkemell mellé, de natúr húsokhoz is nagyon finom! Vagy akár vegyes köret egyik tagjának is jó lehet, pl. rizzsel társítva. :)



Hozzávalók (2 főre):
  • 2 nagy karalábé 
  • tengeri só
  • egy ág friss rozmaring
  • kevés vaj
  • friss petrezselyemzöld
A karalábét megpucoljuk, felkockázzuk majd egy kevés sóval alaposan összekeverjük.
Egy lábas aljába vizet teszünk, majd rátesszük a párolóedényt, ebbe a besózott karalábét, aminek a tetejére 1 ág kettétört rozmaringot teszünk. Fedővel lefedjük.
Addig pároljuk, amíg enyhén roppanósra puhul. A rozmaring ízét csodásan átveszi eközben!
Kevés vajat hevítünk, rádobjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, és erre dobjuk a megpárolt karalábét (rozmaringot távolítsuk el előtte), átforgatjuk, és már tálalható is. :)



Húha, nagyon finom lett.... :D

5 megjegyzés:

  1. Micsoda körte-ötlet, tetszik nagyon! És irigyellek a friss zöldségért...;-)

    VálaszTörlés
  2. :) Hát igen, a friss zöldéségeknél nincs is jobb...:)

    VálaszTörlés
  3. Kar a karé, láb a lábé, láb a karé, karalábé :P

    VálaszTörlés
  4. Köretként még nem készítettem, de nagyon meggyőző a leírás és a képek! :)

    VálaszTörlés
  5. Sebbi: ez a világ legidegesítőbb mondókája! Sokat mondogattam neked! :D

    Hankka: nekem annyira, de annyira ízlett, hogy nem is tudom elmondani... próbáld ki bátran! Ha a karalábé zsenge, akkor biztos siker azoknak, akik kedvelik a zöldségeket. :)

    VálaszTörlés