A főtt húsból készülő fasírt ötlete Júliánál tetszett meg, magamtól eszembe sem jutott volna, pedig olyan nagyszerű ötlet és olcsó is!
Szóval a húst lekapirgáltam a csontról, amennyire csak tudtam, és kezdődhetett a móka. Innentől már pikk-pakk kész is lett. :)
Hozzávalók:
- főtt hús (nekem egy púpozott kistányérra való lett)
- 1 kicsike fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db zsemle
- só, bors, majoranna, bazsalikom, pirospaprika (ízlés szerint bármi)
- 1 egész tojás
- zsemlemorzsa
- olaj/zsír a sütéshez
Közben a hagymát a hússal ledaráljuk (én a megszokott módon a botmixer késes-betétes mixelőjét használtam, hamar kész, alig kell mosogatni utána).
A húshoz adjuk a reszelt fokhagymát, a kinyomkodott zsemlét, a tojást és fűszereket, majd alaposan összedolgozzuk annyi zsemlemorzsával, hogy könnyen formázható állagú legyen.
Gombócokat formázunk belőle, és forró zsiradékban mindkét oldalát pirosra sütjük, majd papírszalvétára téve lecsöpögtetjük.
Ebből a mennyiségből nekem 23 db golyó lett. És ahelyett, hogy a húst a levessel nyamnyogtuk volna el, lett egy külön fogás, ami már a fogunk alá való! :)
Olyan fincsi lett, hogy szerintem aki nem tudná, biztos nem mondaná meg, hogy nem a klasszikus darált húsból készült.
(A főtt húsból egyébként nagyon finom húsos réteg készíthető rakott zöldséges dolgokba is.)
Nagyon guszta kis golyókat csináltál! Biztos nagyon finom volt.Szoktam én is újrahasznosítani így dolgokat!
VálaszTörlésBizony, fincsi volt! :)
VálaszTörlésIgen, ezért is szeretem a blogod, mert sok konyhai újrahasznosításhoz kapok tippet nálad! :) Én rosszul vagyok, ha ételt kell kidobnom ezért inkább kitalálok valamit, amire még felhasználható.
Na mi van...látod a hűtőmbe a megmaradt főtt húst? Na így fog ez elfogyni nekem! Most lángost kellett sütnöm reggelire, de délre ezt megcsinálom úgy éljek! Még szárazabb kenyerem is pont van...
VálaszTörlésKösz a tippet!
Biztos a telepátia :D Majd írd meg, hogy sikerült! :)
VálaszTörlés