A recept Kikitől való, köszönet érte!
Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg darált háztartási keksz
- 10 dkg porcukor
- 1 dl feketekávé (én jobb minőségű instant kávéból teszek 2 kávéskanállal 1 dl forró vízbe, és hagyom langyosra hűlni)
- 1 ek lekvár
- 2 ek kakaó
- 1 ek rum
- kevés tej az összeállításhoz
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 5 dkg kókusz
- kókuszreszelék
Elkészítés:
A krémhez a vajat a porcukorral alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a kókuszt (kemény állagú kell, hogy legyen).
Két folpack között kinyújtjuk a tésztát (így sem a gyúrótábla, sem a nyújtófa nem lesz ragacsos) kb. fél centi vastagságúra. Ezután megkenjük a krémmel (kicsit nehéz, mert kemény a krém), majd a folpack segítségével szorosan feltekerjük, kókuszban megforgatjuk, és legalább 2 órára hűtőbe tesszük, ezután fogyasztható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése