Hozzávalók:
- 2 db zsenge karalábé
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyemgyökér
- egy kis fej hagyma
- egy kisebb paradicsom
- egy marék száraztészta
- egy marék petrezselyemzöld
- só
- pirospaprika
- 1 kanál liszt
- 1 kanál olaj vagy zsír
A karalábét, sárgarépát és petrezselyemgyökeret felkockázzuk, a hagymát 4 részre vágjuk, a paradicsom alját keresztben bevágjuk.
A petrezselymet apróra vágjuk, a zsíron megfuttatjuk, majd rászórjuk a zöldségeket, és addig pároljuk, míg a sárgarépa sárga leve kijön. Ezután kevés pirospaprikával és a liszttel megszórjuk, felengedjük vízzel és készre főzzük. A végén a tésztát is belefőzzük, majd a maradék petrezselyemzöldet is beleszórjuk,és kész is.
Tejföllel vagy anélkül, könnyű nyári leveske.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése