Tartalomjegyzék

2012. szeptember 5., szerda

Karalábé leves



Hozzávalók:

  • 2 db zsenge karalábé
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • egy kis fej hagyma
  • egy kisebb paradicsom
  • egy marék száraztészta
  • egy marék petrezselyemzöld
  • pirospaprika
  • 1 kanál liszt
  • 1 kanál olaj vagy zsír
A karalábét, sárgarépát és petrezselyemgyökeret felkockázzuk, a hagymát 4 részre vágjuk, a paradicsom alját keresztben bevágjuk.
A petrezselymet apróra vágjuk, a zsíron megfuttatjuk, majd rászórjuk a zöldségeket, és addig pároljuk, míg a sárgarépa sárga leve kijön. Ezután kevés pirospaprikával és a liszttel megszórjuk, felengedjük vízzel és készre főzzük. A végén a tésztát is belefőzzük, majd a maradék petrezselyemzöldet is beleszórjuk,és kész is.
Tejföllel vagy anélkül, könnyű nyári leveske.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése