Hozzávalók:
- 6 db felső csirkecomb (lehet egész is, vagy csak alsó)
- 1 db sárgarépa nagyobb csíkokra vágva
- 1 db petrezselyemgyökér nagyobb csíkokra vágva
- 1 fej lilahagyma 6 gerezdbe vágva
- 1 db paradicsom félbe, majd szeletekre vágva
- 1 db paprika felkarikázva
- 2-3 szál zeller
- 3 fej fokhagyma
- só
- bors
- zöldfűszerek ízlés szerint: bazsalikom, oregano, petrezselyem, borsikafű, kakukkfű, rozmaring
- zsír vagy olaj
Elkészítés:
Egy mélyebb, fedeles sütőtálat vastagabban kikenünk zsírral vagy olajjal, rátesszük a sóval és borssal fűszerezett csirkecombokat, ráreszeljük a fokhagymát, majd az apróra vágott zöldfűszerekkel bőségesen megszórjuk. Rászórjuk a zöldségeket és előmelegített sütőben, fedő alatt, kis hőfokon addig sütjük, míg a zöldség megpuhul.
Mivel a comb elég sok vizet enged, szinte főni fog a hús is, meg a zöldség is. Amikor a zöldség megpuhult, kivesszük külön a húst és külön a zöldségeket, a felesleges vizet/zsírt leöntjük, ebből csak keveset hagyunk a tálban. A combokat visszahelyezzük (a bőrös felük legyen felül), majd fedő nélkül, magas hőfokon addig sütjük, míg teljesen megpirul a teteje.
Krumplipürével tálaljuk.
Sütés előtt |
Jaj ez a tál zöldségféle...guszta! Ne tudd meg mennyi húst ettem Zalában!!! Biztos számolhatok magamon plussz 2 kg!
VálaszTörlés