2015. október 3., szombat

Tejszínes gombás-sonkás tészta

A hűtőben lévő maradékok tésztás egytálétellé lényegültek át. :)
Gyors, egyszerű és nagyon finom!


Hozzávalók (mennyiséget kb. írok, nem mértem)
- 2 közepes fej hagyma
- kb. 400 g gomba
- kb. 30 dkg főtt, füstölt sonka
- só, bors
- friss kakukkfű
- 2,5 dl tejszín
- 1 ek zsír vagy vaj
- tészta

A felkockázott hagymát zsíron, vagy vajon üvegesre pirítjuk, beledobjuk az aprított kakukkfüvet, majd a pucolt, szeletelt gombát. Amikor összeesett, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kockára vágott sonkát, felöntjük tejszínnel, és pár percig főzzük, míg szépen besűrűsödik.
A sós vízben kifőtt tésztával (bármilyen jó, én most szélesmetéltet használtam) összekeverjük, és tálalás után még frissen őrölt borssal meghintjük.




Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...